Първата част на хитовата киберпънк поредица “Матрицата” ще получи своя римейк. Според The ​​Hollywood Reporter студиото Warner Bros. е в начален етап на разработване на нова версия на класиката от 1999 г. Очаква се главната роля да бъде поверена на звездата на Creed Майкъл Б. Джордан.

В момента Зак Пен води преговори за написването на сценария. Пен е най-известен с работатa си по по сценариите на няколко филма за супергерои като Х-Меn, The Avengers и Еlectra. Джордан все още също не се е ангажирал официално с проекта (който от своя страна е в ранен етап на развитие), но слухове твърдят, че води разговори за получаване на главна роля. Сестри Уашовски, които написахa сценария за оригиналния филм, към момента не са част от продукцията, но се предполага че Warner Bros. ще иска одобрението им.

На този етап не е обявена точна дата за стартиране на работата по римейка и подобно на планираното телевизионно шоу, е възможно продукцията да не види бял свят. Въпреки това идеята за създаването на нова кино вселена, построена върху един от най-завладяващите светове за последните десетилетия, има прекалено голям потенциал, за да бъде отхвърлена с лека ръка.

Тагове: