Не е имало новости покрай Need for Speed, ​​​ откакто посредствената Need for Speed ​​​​Heat се появи през 2019 г., но Criterion и EA са готови да я върнат – и те отново се опитват да преоткрият формулата на успеха. Те разкриха Need for Speed ​​​​Unbound: продължение на въпросния състезател, което съчетава елементи от уличното изкуство (като cel-shaded графика и графити) с реалистично изглеждащи коли и система за игра, която обещава „истински последици" за вашите решения. А за капак рапърът A$AP Rocky играе важна роля в сюжета.

Вие играете ролята на нов състезател, който трябва да се изкачи до върха на лигата на уличните състезания, за да върне „безценна“ кола, открадната от семеен автомагазин. A$AP Rocky ще води Takeover Scene, режим на „прецизно шофиране“, който възнаграждава стила при бързото каране. Неговата музика (заедно с други хип-хоп изпълнители) ще озвучава изживяването, а трейлърът подсказва, че може дори да карате неговия персонализиран Mercedes 190E.

Unbound ще включва позната механика на Need for Speed ​​​​като полицейски преследвания, а също така ще получите увеличения на скоростта с азотно гориво, което заменя стилно шофиране с чиста скорост. Без изненада ще разполагате с персонализиране, базирано на виртуална валута, което обхваща елементи като дрехи и регистрационни номера. Безплатните актуализации ще включват нови функции, режими и необработено съдържание.

Новото заглавие ще бъде достъпно на 2 декември за PS5, Xbox Series X/S и PC. Ако сте се надявали на издание за PS4 или Xbox One обаче, нямате късмет. По-големият въпрос е дали Unbound ще постигне или не това, което Heat не успя – тоест да възстанови част от вълнението от славните дни на Need for Speed.

Снимка: ЕА

Виж още: FIFA 23 дава опция да изключите критичния коментар за играта ви