Netflix разпространи първия тийзър на новия си анимационен сериал Transformers и вече знаем как компанията си представя историята за произхода на роботите. Сериалът е замислен като трилогия, като първата част се нарича Siege и в нея сюжетът се върти около отчаяните опити на Autbots да попречат на Decepticons да открият първоизточника на силата на машината Allspark и да унищожат есенцията на това, което представляват всички Transformers. Историята може и да не е кой знае колко комплексна, но е изненадващо мрачна за предимно детски сериал.

Тийзърът ни показва и новата анимирана визия на роботите и загатва, че ще видим доста сериозни битки между грамадните машини. Очевидно е, че създателите на сериала от Rooster Teeth и Polygon Pictures не са забравили, че тези зрелищни битки са една от основните причини, поради които и подрастващи, и възрастни харесват Transformers.

Продукцията засега няма дата на излизане, но се очаква преди края на годината. Нейният евентуален успех ще ни подскаже дали трябва да се надяваме на евентуална следваща част от екшън поредицата Transformers за голям екран. Ако не друго, анимацията ни показва, че Netflix продължава да разчита много на носталгията от 80-те.

Виж още: Софтуер определи кое лице на именит актьор е практически съвършено

Тагове:
Още от Play