"Игра на тронове" се превърна в един от най-популярните (а да не говорим за пиратствани) сериали в света и сега авторът на книгите, на които се основава той, Джордж Р. Мартин е готов с друга история, адаптирана за екрана. Първоначално обявена по-рано тази година, новелата на Мартин Nightflyers се превръща в телевизионен сериал за Syfy Channel, а на тазгодишния San Diego Comic-Con видяхме първия пуснат трейлър.

ТВ адаптацията на Nightflyers ще остане лоялна към новелата, която най-добре се описва като хорър в Космоса, като самият Мартин я нарича "история за обитавана от духове къща на космически кораб" и го сравнява с "Психо в Космоса". Пренасяме се в 2093 г., когато Земята умира, а кораб прехвърля група изследователи дълбоко в Слънчевата система към тайнствен космически кораб с надеждата да спаси човечеството.

Както бихте очаквали, нещо се обърква жестоко по пътя, като умират няколко членове на екипажа. Мисията не може да се върне назад и ужасът се задава, а екипажът започва да се пита дали причината не е нещо извън кораба или самият кораб.