Хубави новини за абонатите на Netflix - вторият сезон на “Люк Кейдж” ще започне на 22 юни. Сериалът бе високо оценен от критици и фенове на комикса след премиерата му през септември 2016 г. и всички очакаха с нетърпение продължението.

В първия сезон зрителите се запознаха с персонажа на Люк Кейдж - жител на разделеният от расови проблеми квартал на Ню Йорк - Харлем. Кейдж става жертва на неуспешен експеримент и получава суперсили, а кожата му става неразрушима. Героят е създаден от Стан Лий за Marvel през далечната 1972 г., но става популярен покрай анимацията по “Спайдърмен” от 94-та.  

В игралния сериал главната роля е поверена на Майк Колтър - познат от “Мъже в черно” и награден за своите многобройни роли в телевизията.В новите епизоди ще научим повече за миналото на Кейдж, както и действията, които предприема, след като се превръща в основният миротворец в Харлем. От Netflix обещават още битки, зрелищен екшън и нови, интересни персонажи. Ще видим познатите лица на Деърдевил и Джесика Джоунс, които също са част от Marvel Television Universe. По този повод третият сезон на "Деърдевил" се очаква да излезе в средата на годината, а вторият сезон на "Джесика Джоунс" започва на 8 март. И трите сериала за препоръчителни за всеки фен на супергероите на Marvel.

Тогава, когато изпаднем в филмова абстиненция между кинопремиерите, на помощ отново ни идват сериалите на Netflix!