Феликс Киелберг, известен още с псевдонима PewDiePie, най-накрая чукна 100 милиона абонати в YouTubе.

Въпреки че не успя да се превърне в първия канал, който да достигне заветната бройка – тази почит се падна на индийския музикален канал T-Series, - снощи PewDiePie най-накрая прекрачи прага, ставайки първият самостоятелен потребител, който го е сторил.

За да сложим постижението в перспектива – скоро никой друг няма вероятност до стомилионната бройка; както Forbes посочва, най-близо до нея са 5-Minute Crafts с 60 милиона абонати.

Въпреки противоречивите отношения, които имаше с YouTube през годините, от видео платформата все пак решиха да поздравят потребителя.

„Ожени се. Върна любовта ни към Minecraft. Достигна 100 милиона абонати в YouTube. Какъв месец само - поздравяваме PewDiePie“, се казва в туит в официалния акаунт на компанията.

Изстрелването на PewDiePie към върха не мина без скандални моменти. През февруари 2017 г. Maker Studios на Disney се отказа от него след нацистки и антисемитски шеги, а след това друг инцидент - този път на расова основа - подтикна разработчика на Firewatch Шон Ванаман да подаде иск за премахване на съдържанието на Firewatch на PewDiePie, казвайки: „Той е по-лош от расист, той е разпространител на презрян боклук, който нанася истински щети на индустрията“.

През 2018 г. PewDiePie обеща, че ще изтрие канала си, ако достигне 50 милиона абонати. Верен на шеговития си стил, той измами интернет пространството, като вместо това изтри втория си канал Jacksepticeye2, в който имаше само два клипа.

В последно време PewDiePie фокусира своето съдържание върху Minecraft, тъй като поредицата отбелязва своята десета годишнина.

Виж още: Агресията срещу робот може да има неочаквани последици за човек

 

Още от Play