FaceTime приложението на Apple има сериозен бъг, който ви позволява да слушате какво говори човекът, на когото се обаждате, без значение дали той е вдигнал телефона.

В отговор на запитвания на множество медии Apple споделя, че компанията е запозната с проблема и е намерила решение, което ще влезе в сила посредством софтуерен ъпдейт по-късно тази седмица.

The Verge потвърждава, че бъгът наистина работи, използвайки две устройства, функциониращи под версия на iOS 12.1.2.

С няколко думи как работи тревожната „буболечка“ – потребителят се обажда на някого, използвайки FaceTime видео през апа на телефона, и преди другият да отговори, се добавя собственият му телефонен номер към обаждането. Приложението преценява, че това е активен конферентен разговор, и започва да изпраща аудио на човека, на когото потребителят звъни, въпреки че той не е вдигнал телефона.

С други думи, ако някой ви позвъни, използвайки FaceTime – напълно е възможно той да слуша какво говорите дори преди да сте вдигнали телефона. За да се експлоатира този бъг, е нужна версия на OS, която поддържа групови FaceTime разговори.

Още по-неприятният момент идва, когато установим, че ако човекът на когото се обадим, използва power бутона (или бутона за звука), за да игнорира обаждането, изпраща не само аудио, но и видео от предната камера.

Бъгът е валиден и през Mac, а това е дори още по-голям проблем, предвид факта, че FaceTime към Mac звъни по-дълго време.

Най-добрият начин да се предпазите от недоброжелатели е да изключите FaceTime, като влезете в опциите и премахнете отметката за неговата функционалност. А за да защитите своя Mac, отворете приложението, влезте в предпочитания (preferences) и махнете тикчето, отговарящо за „активирано за този акаунт“ (Enable this account).

Та ако някой ви звъни, използвайки FaceTime, имайте предвид, че обаждащият се вече може би ви подслушва...

Обновете вашия Windows и Office със специалните оферти на GoodOffer24

---

Спечели Samsung Galaxy Note 9 в новата инициатива на Go Guide - Go Guide Awards

Тагове: