Във Fast and Furious филмите разрушението винаги е заемало важно място и доста скъпи коли, а и всякакво друго оборудване са били потрошени пред погледите на жадните за адреналин зрители.

Но всичко това може да има и реална цена и застрахователната компания InsuretheGap.com е оценила щетите от първите седем филма и е стигнала до заключението, че реалните разходи по всяка една катастрофа, експлозия и друга разрушителна сцена биха стрували на данъкоплатците около 523 милиона долара.

В тази внушителна сума влизат всички автомобили, самолети, вертолети, здания, автобуси, танкове, влакове и мотори. Само летящата между небостъргачи W Motors Lykan Hypersport струва 3.46 милиона долара, пише IGN.

Експертите изчисляват, че 169 транспортни средства са пострадали козметично, а 142 „обикновени” превозни средства са напълно унищожени. Унищожени са били и 37 „специални” возила. Повредени са били и 53 сгради, като 31 са били разрушени напълно.

Най-разрушителният персонаж в поредицата е героят на Джейсън Стейтъм. Той се появява само в една серия, но въпреки това е унищожил имущество за 185 милиона долара.