Тук е! Без подгряващ клип, без излишни обещания първият трейлър на Thor: Ragnarok дойде, за да ни изненада. Какво ще видите в него? Костюми, които ни напомнят на филмите от 80-те, грим, който ги подкрепя, лек хумор и музика от Led Zeppelin. Каква по-подходяща песен от Immigrant Song, посветена на скандинавската митология, Валхала и викинги? Все пак говорим за филм, посветен на Тор, бога на гръмотевиците. Макар и в неговата комиксова версия. Ако трябва да съм откровен, стилистиката на Thor: Ragnarok („Тор: Рагнарок“) напомня на „Пазителите на Галактиката“ (Guardians of the Galaxy), който е един от най-забавните и различни филми от филмовата вселена на Marvel.

Thor: Ragnarok е третият филм за скандинавския бог, изигран от Крис Хемсуърт, като този път на режисьорския стол сяда Тайка Уайтити. Макар новозеландският режисьор да звучеше като странен избор, предишните му филми доказаха, че има неподправен стил, приятно чувство за хумор и различно виждане дори върху по-стандартните истории (изгледайте Hunt for the Wilderpeople). Но да се върнем на най-новия му проект. Въпреки че първите два не могат да се отличат като най-известните и качествени във филмовата вселена на Marvel, Тор е един от най-популярните членове на Avengers („Отмъстителите“). В Ragnarok богинята на смъртта Хела е освободена (Кейт Бланшет), а Тор е запратен на далечната планета Сакаар. Там той е принуден да се сражава в гладиаторски битки, но за съжаление без верния си чук Мьолнир. За да бъдат нещата още по-трагични, той трябва да се раздели и с дългите си коси. Но на планетата го очаква още една изненада – негов добре познат колега от Отмъстителите. Във филма ще видим Марк Ръфало в ролята на Брус Банър (Хълк), Бенедикт Къмбърбач (Доктор Стрейндж), Антъни Хопкинс (Один) и Том Хидълстън (Локи).

Очакваме Thor: Ragnarok да атакува кината на 3 ноември. За първи път имам големи очаквания към филм, посветен изцяло на Тор, а какво е вашето усещане?

Тагове:
Още от Play