Предстоящата поддържана от реклами версия на Netflix може да не е най-добрата опция за стрийминг за пътуващите зрители, които често гледат в движение. Разработчикът Стив Мозер е открил текст в кода на приложението за iPhone на услугата, който гласи: „Изтеглянията са достъпни за всички планове с изключение на Netflix с реклами“.

Ако зрителите не могат да изтеглят съдържание на своите устройства, това означава, че няма да могат да гледат своите предавания или филми, докато са офлайн. Netflix нито потвърди, нито отрече липсата на офлайн гледане с предложението, но коментира за TechCrunch:

„Все още сме в началото на решаването как да пуснем опция с по-ниска цена, поддържана от реклами, и не са взети решения. Така че всичко това са само спекулации на този етап.“

Още през юли съизпълнителният директор на Netflix и главен директор по съдържанието Тед Сарандос призна в среща за финансовите резултати, че предстоящата опция за абонамент няма да включва цялото лицензирано съдържание на услугата при стартирането. Компанията все още трябва да предоговаря сделки със студиа, за да може да предлага своите предавания и филми заедно с реклами. По същия начин липсата на гледане офлайн може също да има законна причина, различна от това Netflix да иска да принуди абонатите да плащат повече за премиум членство.

Както отбелязва TechCrunch, може да бъде технически предизвикателство да се показват реклами с офлайн съдържание. Всъщност Netflix няма да е единствената платформа за стрийминг с опция, поддържана от реклами, която не идва с офлайн съдържание. HBO Max и Hulu например също нямат функция за изтегляне. Въз основа на изявлението на Netflix обаче нещата все още могат да се променят до момента, в който версията стартира в началото на следващата година.

Снимка: Unsplash

Виж още: Рекламите против пиратство всъщност го насърчават (ВИДЕО)