Китайският смартфон гигант Huawei понижи длъжностите и намали заплатите на своите служители, които разпространиха новогодишното съобщение на компанията в Twitter посредством iPhone устройство.

Reuters допълва, че според корпоративния вицепрезидент на компанията Чен Лифанг инцидентът е „причинил големи вреди на марката Huawei”. Освен понижаването на позициите на виновниците в компанията и глобите от около 728 долара, въпросните няма да имат шанс да увеличение на заплатите си в рамките на следващите дванадесет месеца.

Оригиналното и вече изтрито новогодишно съобщение очаквано беше масово подигравано в рамките на Twitter и количество технологични медии като 9to5Mac. Новият новогодишен туит на Huawei естествено вече не беше изпратен от iPhone, а от Twitter Media Studio. Стотиците коментари под него обаче продължават да напомнят за издънката на китайската компания.

Разбира се, това не е първият подобен случай в историята. Вероятно няма и да е последният.

За протокола, миналата година нигерийското подразделение на Samsung трябваше да изтрие над 300 туита, изпратени през Apple устройства. Дори Huawei има история с подобни инциденти – скорошното рекламно лице на компанията, пищната красавица Гал Гадот, изпрати рекламни съобщения от телефони на конкурентни марки.

Най-очакваните сериали за 2019 г. (освен финала на Game of Thrones)

---

Пълно филмиране: кинопродукциите, които чакате и които ви очакват през 2019

Тагове: