Valve добавя нови функции към системата си за търсене в Steam магазина, позволявайки на потребителите да филтрират игрите, които вече притежават, да определят максимална цена и да избягват да виждат игри за VR, ако нямат хедсети за виртуална реалност. Актуализациите са част от текущите Steam Labs експерименти и са малка, но потенциално положителна промяна за най-голямата платформа на игри в PC пространството.

Както компанията обяснява в блог пост, новите опции оставят само игри, които потребителите наистина намират за полезни. Можете да махнете вече закупени, пуснати в списък с желания или игнорирани игри. Можете също така да изключите маркерите, както и да ги включите, ако има конкретен жанр или тема, която искате да избегнете.

Valve също така изтъква факта, че Steam автоматично ще зарежда следващата страница с резултати, когато разглеждате за игри, вместо да ви кара ръчно да щраквате върху страниците. Можете да деактивирате тази опция в предпочитанията си.

Разработчиците и играчите се оплакват, че Steam просто има твърде много игри, за да ги подреди смислено. Това не решава този проблем, но теоретично улеснява процеса на сортиране.

Виж още: 5 гейминг продукта, с които ще удвоиш фраговете си

Тагове:
Още от Play