Тази Коледа ни очаква истинско кино чудо! Световноизвестният спектакъл на легендарния Андрю Лойд Уебър "КОТКИТЕ", спечелил сърцата на милиони фенове по света, излиза в кината на 27 декември. Режисурата е поверена на носителя на "Оскар" Том Хупър ("Речта на краля", "Клетниците", "Момичето от Дания"), а актьорският състав включва някои от най-големите звезди в киното, балета, съвременния танц и музиката. В "КОТКИТЕ" участват Джеймс Кордън, Джуди Денч, Джейсън Деруло, Идрис Елба, Дженифър Хъдсън, Иън Маккелън, Тейлър Суифт, Ребъл Уилсън, а своя дебют на голям екран прави примабалерината на Кралския балет Франческа Хейуърд. Интересен факт е, че това не е първа среща на Джуди Денч с продукцията. Британската актриса е избрана за роля в спектакъла още през 1981 г., но не може да участва, след като къса ахилеса си точно преди премиерата.

С култовата музика на Лойд Уебър и някои от най-добрите танцьори в света под хореографията на носителя на "Тони" Анди Бланкенбюлер ("Хамилтън", In the Heights), филмът преоткрива "КОТКИТЕ" за следващите поколения с внушителна сценография, впечатляващи технологии и танцови стилове от класически балет през съвременен танц и хип-хоп до джаз, улични танци и степ.

Един от най-дълго играните спектакли на Уест Енд и Бродуей, "КОТКИТЕ" за първи път е показан на световната сцена в New London Theatre през 1981— където е поставян рекордните 21 години с близо 9000 изпълнения на живо. Новаторската продукция по творбата на Т. С. Елиът "Популярна книга за котките от Стария опосум" печели през годините наградите Olivier и тази на Evening Standard за най-добър мюзикъл. През 1983 бродуейската продукция печели 7 награди "Тони", включително за най-добър мюзикъл, и се играе на сцена впечатляващите 18 години. От премиерата си в Лондон през 1981 година до наши дни "КОТКИТЕ" е поставян на деветнадесет езика пред 81 милиона души в повече от 50 страни по цял свят. Той е един от най-успешните мюзикъли на всички времена и ще може да го гледаме на големия екран от 27 декември. 

Вижте още: The Irishman - първи силен трейлър на instant класиката на Мартин Скорсезе (ВИДЕО)

Тагове:
Още от Play