Култовият сериал „История на прислужницата“ на Hulu се завръща с втория си сезон този април. Това обявиха от стрийминг компанията в Twitter, като показаха и първи кадри от продължението на дистопичната история, базирана на романа на Маргарет Атууд. В България сериалът ще продължи да се излъчва по HBO Gо, но няма информация дали седмичната му ротация ще бъде запазена, или ще получим целия сезон наведнъж.

„История на прислужницата“ разбуни духовете с излизането си миналата година заради тежката си тематика и междувременно обра значително количество награди, между които Emmy, Golden Globe и Critic’s Choice Award за най-добра драма, както и за най-добра актриса в главната роля за Елизабет Мос като Оффред/Джун.

Какво знаем за следващия сезон?

Мос със сигурност ще се завърне в ролята си на Джун, а Алексис Бледел, която изигра Офглен, ще получи повече екранно време. Сериалът на практика ще се яви продължение на оригиналния роман на Маргарет Атууд, тъй като първият сезон успя да екранизира цялата книга. Писателката има дейна роля в създаването на сценария, така че феновете може да са сигурни, че ще получат оригиналното развитие на историята.

На първата от двете публикувани от Hulu снимки виждаме голяма група хора, ходещи през поле. Може би това е първият ни поглед към зловещите Колонии, които само се споменават в първия сезон като радиоактивни и място, където те изпращат, за да работиш, докато умреш в мъки?

На втората снимка виждаме Елизабет Мос, покрита с кръв, която не е нейната. Може би Оффред/Джун ще трябва буквално да се измъкне със зъби и нокти от религиозния Гилеад, за да се върне при семейството си?

Накрая имаме снимка от Entertainment Weekly, която показва Лелите и Прислужниците, облечени в черно и ходещи през гробище. Ако трябва да предполагам, може би погребват дете или друга прислужница (Офуорън?).

Ще трябва да изчакаме до април, за да разберем какво ще се случи в новата ни любима дистопия. Дотогава ще трябва да се задоволим с първия тийзър-трейлър, който се концентрира върху съдбата на Оффред, но не пропуска да покаже, макар и за секунди, лицата и на други от любимите ни герои.