Star Wars: The Rise of Skywalker ще отбележи последната глава в трилогията „Скайуокър“, а престижната британска аукционна къща Sotheby’s планира специално събитие по този повод.

Междузвездна индустрия – най-успешните Star Wars продукти, които не са филми

Star Wars Online събира на едно място дрънкулки, произведения на изкуството и класически играчки от оригиналната трилогия в годините между 1977 и 1983 г. Това включва екшън фигури на важни герои като Хан Соло, Люк Скайуокър и принцеса Лея от New Hope, The Empire Strikes Back и Return of the Jedi. В колекцията има дори и глава на Дарт Вейдър, проектирана от режисьора и художник Клайв Бейкър.

Има и екшън фигурки, които са все още в оригиналната си опаковка – много важна подробност за всеки фен колекционер. Един плакат се откроява измежду колекцията: зашеметяващото изображение е дело на Охрай Норийоши. Sothbys го определя като „изключително рядко“.

На сайта на Sotheby’s може да намерите пълния набор от продукти, които са достъпни за закупуване. Цените варират от 50 до десетки хиляди паунда. Търгът ще се проведе в периода  29 ноември - 13 декември.

Star Wars: The Rise of Skywalker тръгва по кината на 20 декември.

Виж още: Това ли е следващият хитов сериал по HBO?

 

Тагове: