В рамките на следващите няколко седмици YouTube ще тества значителна промяна на платформата, която скрива броя на негативните гласове, получени за дадено видео. В новата версия на интерфейса бутонът Dislike все още е там, за да изразите неудовлетворение от клипа, но отдолу липсва брояч в реално време за общия брой негативни гласове.

Според YouTube създателите на съдържание все още ще виждат тази информация чрез YouTube Studio.

Компанията казва, че тестът следва получена обратна връзка от създателите на съдържание за „кампании за негативни вотове“, но отбелязва, че хората все още ще могат да използват бутона Dislike, за да споделят обратна връзка, както и да оформят своите препоръки.

Какво правим с бутона, е нещо, за което YouTube мисли поне от 2018 г. Това е годината, в която eжегодният Rewind преглед на сайта се превърна в най-нехаресвания видеоклип в платформата. Една година по-късно компанията пробва идеята да опита неща като изключване на броя на рейтингите по подразбиране и премахване на бутона изобщо, за да предотврати тълпа от хора да бомбардират видеоклип с отрицателни гласове. Все още не бихме казали, че този последен експеримент означава края на бутона за палец надолу, но YouTube ясно мисли как да се справи с проблема.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Броят приложения в Huawei AppGallery е нараснал почти двойно за 1 година

 

Тагове:
Още от Play