Първоначално Disney имаше за цел да отвори различните си увеселителни паркове до 1 април, но в светлината на бързото разпространение на новия коронавирус и препоръки от страна на местните власти и здравните експерти в САЩ и по света Disneyland и Disney World ще останат затворени до по-нататъшно уведомление.

"Въпреки че все още има много несигурност по отношение на въздействието на COVID-19, безопасността и благополучието на нашите гости и служители остава основен приоритет на компанията Walt Disney", гласи пост от официален акаунт на Disney Parks.

Компанията ще продължи да плаща почасово на служителите си до 18 април, се добавя в изявлението. Не е ясно дали това важи и за паркове по света, включително в Париж, Токио, Шанхай и Хонконг.

Disneyland и Disney World започнаха да затварят в неделя, 15 март. Първоначално те трябваше да останат затворени до 31 март. Част от курортите ще останат отворени, включително магазини и ресторанти в Disney World Resort. Парковете на Disney в Съединените щати се присъединиха към Париж, Шанхай, Хонконг и Токио, като за първи път в историята всичките седем курорта, включително техните различни паркове, бяха затворени наведнъж. Disneyland е затварял само два пъти преди това: на 23 ноември 1963 г. в ден на национален траур за президента Джон Ф. Кенеди и на 11 септември 2001 г. заради нападенията в Ню Йорк и Вашингтон, окръг Колумбия.

Бизнесът с увеселителни паркове на Disney генерира приблизително 20 милиарда долара приходи годишно за Дома на Мики Маус. Продължителното затваряне на парковете ще окаже голямо влияние върху финансовото състояние на компанията.

Виж още: YouTube демонетизира видеата за коронавирус

Тагове:
Още от Play