Филмът по Sonic the Hedgehog, ще се забавя с още три месеца, през които творческият екип ще трябва да преобрази CGI героя, след широкото недоволство, което срещна оригиналния дизайн. Сега той ще се появи в кината на 14 февруари 2020 г.

Режисьорът Джеф Фаулър обяви новата дата в Twitter, няколко седмици след като потвърди, че екипът ще преработи Sonic след първоначалния му дизайн, видян в първия трейлър. Туитът на Фаулър беше придружен от шеговития хаштаг “#novfxartistswereharmedinthemakingofthismovie - намек, че екипите за визуални ефекти няма да бъдат поставяни под напрежение, опитвайки се да „оправят“ героя навреме за оригналата премиерна дата през ноември.

Дали три месеца са достатъчни, за да се промени дизайна на героя, предстои да видим. Режисьорът на „Детектив Пикачу“ Роб Летърман (чийто филм имаше подобен CGI герой) отбеляза по повода на редизайна, че за неговият екип би било много трудно да преработи всичко.

Виж още: Култова игра става следващия Star Wars филм

„Прекарахме една година, проектирайки всички герои преди снимките, за да можем да се справим. Ако бяхме се забавили и със секунда, изпълнението на актьора Джъстис Смит щеше да отиде на вятъра. За нас това би било невъзможно, но това не означава, че те не могат да го направят. Просто не ми се иска да съм на тяхно място“. 

Не е ясно дали ще срещнат подобни предизвикателства, но изглежда, че Фаулър и неговият екип ще има по какво да работят през следващите месеци.

Феновете бяха меко казано недоволни от дизайна на Sonic в първия трейлър , оплаквайки се от разликите на героя с оригиналните игри и необичайно реалистичните пропорции. Надяваме се, че вторият опит на студиото ще е по-сполучлив.

Тагове: