Изкуственият интелект ще промени много неща. Включително анимирането на видеоигри и анимационни филми. Старъпът за анимационни технологии Midas Touch Interactive има нов инструмент на име Midas Creature. Според компанията той е способен на автоматизира процеса на създаване на сложни анимации на двуизмерни герои и създания. Софтуерът е разработен от Джиай Чонг, който е използва опита си от работата си в Pixar по проекти като Toy Story 3 ("Играта на играчките 3"), Wall-E ("Уол-И") и Up ("В небето"), за да предостави на художници и дизайнери автоматизиран енджин, който да решава една простичка задача. Как един герой или същество се движи. 

Midas Creature е позициониран като алтернатива на традиционни техники в анимацията като key framing и Flash. Вече е достъпен на сайта на Midas в две вариации: "Ентърпрайз" и "Инди". "Ентърпрайз" е пълната версия на продукта, която е достъпна само с годишен абонамент. "Инди" вариацията има същите инструменти в себе си като "Ентърпрайз", но е предоставяна само на студиа, чийто годишен приход е под 100 хил. щатски долара. Освен това лицензът на "Инди" е само 30-дневен и струва 20 долара. 

Според създателите на софтуера Midas Creature е идеален за гейм разработчици и за всеки, "който търси по-мощен, ефективен и лесен за използване 2D анимационен процес". Също така той има капацитета за обръщането на 3D motion capture кадри в 2D. 

Ето няколко примера за способностите на Midas Creature от сайта на Midas Touch Interactive:

Тагове: