Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
11.януари.2017

Стриймингът е предпочитаният от американците начин за слушане на музика през 2016 г.

Автор: Иван Първанов, Прочетено: 1864 пъти

Преди няколко години се говореше за това, как стриймингът трябва да извърви доста дълъг път, за да може да се конкурира с дигиталните покупки и сваляне на музика. Е, 2016-а беше годината, в която стриймингът не само ги настигна, но и се превърна в доминиращ начин за консумиране на музика в САЩ. Статистиката показва, че за първи път в историята стриймингът задминава дигиталните продажби на песни и албуми.

Ето и едни от най-важните цифри, събрани от Slash Gear: през 2016 г. само в САЩ са стриймвани 431 милиарда песни. Това прави по 1.2 милиарда песни на ден, което буквално отвява 734 милиона дигитални сваляния на песни през изминалата година. Като цяло стриймингът нараства с цели 76 процента спрямо предходната година, а услуги като Spotify и Apple Music привличат все повече нови абонати.

Статистиката дава и любопитни подробности – Drake например е най-слушаният изпълнител в САЩ- 5.4 милиарда стриймвания, както и изпълнителят с най-голям брой дигитални продажби на песни и албуми. “Panda” на Desiigner и "Work" на Rihanna са в топ шест на песните с повече от 500 милиона слушания.

Оказва се че, музикалната индустрия като цяло се радва на добри времена. Това включва увеличаване на физическите продажби на албуми за първи път от десет години, както и продажбите на винилови плочи.

Виж още: Скоро ще започнем да виждаме реклами по средата на видеоклиповете във Facebook
>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание HiComm
188 брой - януари/февруари, 2017 188 брой - януари/февруари, 2017

Корица


Съдържание


Купи
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?Resident Evil 7: не сте добре дошли в дома на това семейство The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност