Закупуването на Bethesda от Microsoft закономерно разтревожи геймърите относно бъдещето на игрите на компанията. Преди броени дни на Е3 бяха истинското представяне на космическата ролева игра Starfield, която първоначално бе анонсирана през 2018 г. Играта закономерно ще бъде ексклузив за Xbox и РС и главният дизайнер на Bethesda Тод Хауърд логично превъзнасяше предимствата на това да разработваш игра за по-малко платформи. Според него това ще позволи на програмистите да научат как наистина да направят най-добрата версия на играта за тези системи.      

В отделно интервю вицепрезидентът на Bethesda Пийт Хайнс призна тези предимства, но загатна, че ситуацията може да е неприятна за собствениците на други конзоли.

„Напълно ще разбера, ако сте недоволни или ядосани. Това са реални емоции. Наистина не знам какво да отговоря на PS5 геймърите, които са играли всички предишни наши игри на PlayStation, а сега не могат да го направят. Ако искате да играете Starfield, тя е на РС и Xbox. Единственото, което мога да кажа е, че се извинявам.“

Starfield излиза на 11 ноември 2022 г за РС и Xbox Series X/S и в деня на премиерата си ще бъде достъпна в абонаментната платформа Xbox Game Pass.

В същото време, ако имате PlayStation 5, не унивайте, защото предстоящият шутър Death Loop на притежаваното от Bethesda студио Arkane се прави за PS5 и PC.

Снимка: Bethesda

Виж още: Diablo 2 Resurrected ще ползва уникалните характеристики на PS5 контролера

 

Тагове:
Още от Play