Космическото приключение Allegiance има един от най-необичайните пътища в гейминга. 17 години след като бе пусната от Microsoft Game Studios, играта най-сетне ще се появи в Steam като безплатно заглавие.

Allegiance е амбициозна, макар и нишова игра, която съчетава елементи от стратегия в реално време и космически битки от първо лице. Екипът ви има една задача: да завладее базата на противника. За целта поравно ще залагате на оръдията на кораба ви и на стратегическите маневри.

Първоначално играта излиза още през 2000 г., но буквално е изпреварила времето си, залагайки на онлайн режим, когато интернет достъпът не е нито разпространен, нито стабилен. Въпреки това Allegiance спечелва ядро от фенове, които продължават да я поддържат. Това кара Microsoft да направи кода на играта публично достъпен от 2008 г. и така мнозина започват да я играят безплатно. Едва ли някой обаче се е надявал, че Allegiance ще получи нов шанс като комерсиален продукт.

Но точно това става днес и в новата си версия, наречена Microsoft Allegiance, играта е както изпипана, така и напълно безплатна. Ако обичате мащабните стратегически и космически игри, нищо не пречи да се пробвате и на нея.

Тагове: