Оптимизацията на РС портовете не е лесна работа, защото разработчиците трябва да се съобразяват със стотици конфигурации от процесори, видеокарти, дъна, памет и др. Процесът се нарича портване и най-общо означава пренаписването на даден софтуер, така че той да работи на друга система. В началото този процес е особено труден, тъй като сериозната разлика в хардуерната архитектура на конзолите и персоналния компютър води до проблеми с геймплея и съвместимостта.

И Assassin's Creed: Origins се оформя като доста "добър" пример за това.

Слухове от кухнята твърдят, че РС портът на играта се очертава като провал в техническо отношение. Основна причина за това е изключително ниският брой кадри в секунда, които непрекъснато падат под минималните 30.

Имайки предвид колко докачливи са някои РС геймъри относно FPS стойността, а това, че чисто обективно, под 30 кадъра в секунда си е рецепта за ужасяващо представяне, Assassin's Creed: Origins определено се нуждае от доста работа... стига да не излизаше следващата седмица.

Мнението на запознатите с РС версията е, че към момента проблемите ѝ са на нивото на злополучната Assassin's Creed: Unity. И това сравнение е точно толкова злокобно, колкото си мислите.

Ще успее ли Ubisoft да се справи в последния момент, или ще видим ново фиаско за РС гейминга? 27 октомври наближава.