Когато Microsoft обяви оригиналния Xbox Elite Controller през 2015 г., всички си задаваха един въпрос: кой ще похарчи 150 долара за геймпад? Оказва се, че достатъчно хора са си го купили, че да се оправдае създаването на Xbox Elite Controller Series 2, който дебютира през ноември 2019 за 180 долара. А сега този контролер вече е сред най-успешните гейм аксесоари, създавани някога.      

По данни на маркетинговата компания NPD Group, Xbox Elite Controller Series 2 е най-продаваният гейм аксесоар за последните три месеца. Имайки предвид, че контролерът е на пазара точно от толкова време, това го прави петия най-бързо продаван гейм аксесоар в историята.

Имайте предвид че класацията е базирана на генерирани долари, а не на продадени бройки. От нея личи, че Xbox Elite Controller Series 2 се продава по-добре и от оригиналния Xbox Elite Controller. Сухите цифри показват, че Microsoft явно е попаднала на своеобразна находка. Дълготрайният успех на контролера пък ни кара да спекулираме, че появата на Xbox Elite Controller Series 3 също е само въпрос на време – например скоро след излизането на следващата Xbox конзола.

Ето и петте най-продавани гейм аксесоара в първите им три месеца на пазара:

1. Xbox 360 Kinect with Kinect Adventures
2. Xbox 360 Kinect with Gunstringer and Fruit Ninja
3. DualShock 4 Wirelss Controller – Black
4. Wii Remote with Motion Plus – Black
5. Xbox Elite Wireless Controller Series 2

Виж още: Новата Need for Speed обратно в ръцете на майсторите на жанра

Тагове: