Акциите на Activision Blizzard достигнаха цена от 95 долара на брой – най-високата стойност в историята на компанията, откакто самата Activision е основана през 1984 г. Авторитетният финансов ежедневник The Wall Street Journal отбеляза, че акциите на компанията стабилно вървят нагоре в последните няколко месеца и в резултат в момента Activision Blizzard се оценява на невероятните 72 милиарда долара.

Един фактор за скока на акциите е продължаващата коронавирус пандемия, която повиши значително приходите на Activision Blizzard, тъй като много хора стоят у дома и имат повече време да играят игри. Като цяло гейм индустрията отбелязва отлични резултати през 2020 г. и така например във Великобритания тя за пръв път задмина 4 милиарда лири.

Друго изключително печелившо перо в бюджета на Activision Blizzard са микротранзакциите. Само за последното тримесечие компанията има 1.2 милиарда долара приходи от микротранзакции, което се равнява на повече от половината от общите приходи. Голямата част от микротранзакциите се генерират в Call of Duty: Modern Warfare, където общият брой геймъри се е увеличил десетократно за последната година.

В последно време Activision Blizzard бележи големи успехи и режимът Warzone разшири още повече популярността на марката Call of Duty.

Компанията ще обяви актуалните си финансови резултати на 4 февруари, когато ще научим и как се представя новата Call of Duty: Black Ops – Cold War.  

Снимка: Activision Blizzard

Виж още: Сензацията Genshin Impact гони половин милиард долара приходи за 2 месеца

 

Тагове: