Задава се нова Star Wars и за пръв път от цяло десетилетие тя няма да се прави от ЕА. Вместо това лицензът този път е поверен на френската компания Ubisoft. Нейното студио Massive Entertainment, което направи онлайн екшъна The Division 2, разработва Star Wars игра с отворен свят, използвайки своя собствен енджин Snowdrop. Проектът е съвсем млад и студиото дори още набира хора за него, но се знае, че главен дизайнер на играта ще бъде директорът на The Division 2 Джулиан Герити.

Новината идва само ден след като Disney потвърди, че се готви и нова Indianа Jones игра, поверена на студиото MachineGames, което е собственост на Bethesda и направи новите Wolfenstein игри. На свой ред Massive работи по игра по Avatar, но тя също е далеч на хоризонта.

Сделката с Ubisoft бележи края на ексклузивните права на ЕА върху Star Wars игри. Disney потвърди, че ЕА ще остане важен партньор, но не скри желанието си да разшири разработчиците, които работят в прочутата вселена. Това решение не е изненада, тъй като от години ЕА търпи критика за начина, по който работи със Star Wars лиценза. Всъщност компанията е по-известна с това, че прекрати няколко Star Wars игри, както и че включи микротранзакции в онези, които издаде. От плеядата Star Wars заглавия, излезли от ЕА през годините, само скорошните Star Wars Jefi: Fallen Order и Star Wars: Squadrons се приеха добре от публиката. Включването на Ubisoft дава надежда, че качеството на бъдещите Star Wars игри може да се подобри.     

Снимка: EA

Виж още: Сензацията Genshin Impact гони половин милиард долара приходи за 2 месеца

 

Тагове: