Специалистите по РС гейминг периферия Alienware създадоха масивна 4.8-метрова комбинация от клавиатура и мишка, за която се предполага, че е най-голямата, правена някога. И двете периферни устройства са действително напълно функционални и за да го докаже, Alienware помоли своя отбор по е-спортове в DOTA 2 - Team Liquid, да изиграе няколко мача с клавиатурата срещу истински противник.

Очевидно идеята за създаване на това чудовище с епични размери е създадена от прост мисловен експеримент, т.е. какво ще стане, ако вземем точните 3D-сканирани пропорции на клавиатура AW420K и мишка AW720M и ги умножим по 14? Отговорът очаквано е, че в крайна сметка ще се получат някои проекти за много, много голям набор от периферни устройства.

Но работата по това как да ги създаде на практика действително функционални, създаде цял куп инженерни проблеми, които екипът трябваше да реши.

Самите 3D принтирани клавиши се оказаха с размери почти 30 сантиметра в диаметър и 8 сантиметра ход, което означава, че екипът трябваше да изгради гигантски механични превключватели от PVC тръби с гумени ленти, използвани за съпротивление вместо традиционна пружина.

За да се създаде "щракването" в долната част на действието, в края на буталото е добавено малко парче метална лента, така че тези ключове не само звучат като традиционните механични модели, но и пресъздават част от усещането. Общо са създадени 86 такива превключвателя и да, те също са с RGB подсветка.

Разбира се, всичко това си остава техническо упражнение, докато не се включат играчи, които действително да използват тези извънгабаритни гейминг устройства, така че Alienware вкара своя екип за спортни игри Team Liquid, за който се предполага, че до последния момент не е знаел за истинския размер на задачата пред тях.

Не след дълго те са предизвикани да победят треньора на своя DOTA отбор Blitz, който е поставен пред доста сериозното препятствие да играе без очила и с ниска резолюция от разстояние 1.5 метра. Въпреки това, като се има предвид огромният размер на устройствата пред тях, това не е лесно предизвикателство и макар че няма да издаваме крайния резултат, резултатите не са съвсем изненадващи.

Снимка: Alienware/Unsplash

Виж още: Microsoft наистина не иска да използвате вашия фалшив Xbox контролер