Високобюджетният и очакван ММО проект по Lord of the Rings на Amazon e прекратен. Играта първоначално бе анонсирана още през 2019 г. като амбициозно заглавие за РС и конзоли. Тя трябваше да разказва истории преди събитията от Lord of the Rings, показвайки хора създания и земи, които никога досега не са виждани от феновете на вселената на Толкин.

ММО RPG-то по Lord of the Rings се правеше от студиото Athlon Games, но миналия декември то бе купено от китайския гигант Tencent. Именно неразбирателство между Amazon и Tencent относно лиценза на играта сега е довело до нейното прекратяване.

Екипът, работил по Lord of the Rings, ще бъде прехвърлен към други проекти, така че тази страница явно е затворена. Откакто заработи през 2014 г., гейм подразделението на Аmazon не е успяло да издаде нито една успешна игра. Някои проекти бяха прекратени, други забавени за неопределено време, а гейм адаптацията на The Grand Tour от 2019 г. се прие толкова лошо, че скоро след това бе спряно от продажба. Засега Аmazon няма да затваря гейм дивизията си, поне по думите на новия шеф на компанията Анди Джаси.

Междувременно Аmazon обяви, че ще изсипе 465 милиона долара в първия сезон на сериала Lord of the Rings.  

Снимка: shutterstock

Виж още: Куче робот помага на SpaceX за ракетата, която ще ходи до Марс (ВИДЕО)