Новият онлайн шутър Anthem на Bioware предизвика противоречиви реакции. Феновете и журналистите я критикуват за скучни куестове, технически проблеми и цялостен продукт под стандартите на известното студио. В резултат Anthem вече е една от най-ниско оценяваните игри в историята на канадците. Ето защо не е изненада, че дни след премиерата си Anthem вече се продава с отстъпка в Amazon.

Дори ако вземете предвид ранния достъп, Anthem е на пазара само две седмици, но масово негативната реакция се отрази и на продажбите. Освен това очевидно етикетът „убиец на Destiny“ също няма да се оправдае, защото в първата си седмица на пазара във Великобритания от Anthem се продадоха само 10 процента от това, което оригиналната Destiny реализира за същия период.  

В опит да се засили интересът Amazon намали физическите копия на Anthem от 60 на 50 долара. Гигантът не разкрива как вървят продажбите до момента, но горещите пазарни хитове обикновено не получават неочаквани намаления толкова скоро след премиерата си. 

Въпреки всичко Bioware обяви, че застава с всичките си сили зад Anthem, и вече пусна голям пач за нея. Студиото обещава, че ще продължи да поддържа играта, за да я доведе до стандарта, който феновете очакват.

Пътят пред Anthem е дълъг и битката тепърва започва; игри като Rainbow 6 Siege доказаха, че аудиторията им може да се разраства с времето, така че ЕА и Bioware ще търсят начин да повторят този дългосрочен успех.  

Нашето обширно мнение за Anthem тук.

MADE IN CHINA: Китайските открития, които промениха света

---

Най-интересните сайтове и приложения, с които да уплътните точно един час свободно време

Тагове: