След обявяването на портативната конзола Ayaneo Next Lite по-рано този месец се случиха много обрати. Първо, компанията твърдеше, че устройството ще се доставя със SteamOS на Valve като тази, която се намира в преносимия компютър Steam Deck. След това бързо промени мнението си, заявявайки, че устройството ще се доставя с неофициална ревизия на SteamOS от трета страна, наречена HoloISO. Това признание изненада много хора, които искаха да се сдобият с устройството за SteamOS.

Ayaneo направи още една промяна в операционната система на Next Lite. В публикация в своя акаунт в X (бивш Twitter) компанията вече казва, че конзолата ще се доставя с предварително инсталиран Windows 11 Home Edition. Ayaneo заяви, че е направила тази нова промяна, тъй като клиентите са заявили, че биха предпочели Next Lite да се предлага с операционна система Windows. Служител на компанията добави, че купувачите все още могат да изтеглят и инсталират системните изображения HoloISO от сайта на Ayaneo, ако желаят. Производителят заяви:

"Оптимизираната и ефективна система HololISO има за цел да предложи на играчите по-удобно управление на игрите, плавна и стабилна игрална производителност, по-ниска обща консумация на енергия и естествена съвместимост с контролери и сензорни екрани. Този подход е съобразен с игровите навици на потребителите на преносими устройства, като предоставя на играчите по-богат избор от операционни системи."

Ayaneo Next Lite все още ще се предлага със същите хардуерни спецификации, включително чип AMD Ryzen 5 4500U и процесор Ryzen 7 4800U. Освен това ще има 7-инчов 800p IPS екран и 47Wh батерия. Поддържа вътрешен SSD диск M.2 2280 PCIe 3.0 с капацитет до 8 TB, както и безжичен хардуер Wi-Fi 6 и Bluetooth 5.2.

Можете да отидете на официалния му уебсайт за повече информация и да се регистрирате за получаване на актуализации при предварителна поръчка на Next Lite. Предполага се, че цената на продукта ще бъде 299 долара.

Снимка: Ayaneo

Виж още: В Китай роботи вече произвеждат клонирани прасета и животът няма смисъл