Baldur's Gate 3 без изненада е една от най-дългите игри тази година. Можете да прекарате часове наред само в създаването на героя, да не говорим за първото действие или цялата игра. Многократно коронясаната за GOTY игра може да предложи много история, като има и безброй кътчета, които да изследвате. Тя обаче не е единственото продължително преживяване през 2023 г., като наред със звездната ролева игра на Larian Studios в списъка попадат и други мащабни заглавия, включително Starfield на Betehsda.

Ако се чудите коя позиция заема ролевата игра на Larian Studios, тя е на второ място, веднага след най-новата игра на Nintendo Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Baldur's Gate 3 има средно 105 часа време за игра, само с пет по-малко от играта номер едно. Веднага след нея се нарежда още едно мултиплатформено продължение на хит - Octopath Traveler 2, само с 80 часа. Това е доста далечен спад във времето на игра, но все пак е много.

Списъкът на IGN, който изключва "безкрайни заглавия" или игри, които могат да се играят непрекъснато (например Skyrim), показва Starfield след Octopath. Огромната междузвездна игра на Bethesda е с продължителност 65 часа, което отново не е толкова много, колкото рекордното време на Larian Studios, но все пак е много. За сравнение, това са почти три цели дни. Следващата компютърна игра, която се появява, е Hogwarts Legacy с 46 часа, а след това Diablo 4 с 41 часа.

И накрая, в списъка с най-дълго играните игри попадна и скорошната игра Lies of P, която зае девето място с 37 часа. Последната игра е също толкова трудна - Wo Long Fallen Dynasty на Koei Tecmo, със средно време за игра само 35 часа. Като се имат предвид всички тези цифри, особено когато се съпоставят с тези на класираната на второ място игра, не е чудно, че Baldur's Gate 3 спечели GOTY повече от веднъж.

Снимка: Bethesda

Виж още: Полицията препоръчва на родителите да деактивират тази функция на iPhone

Тагове:
Още от Play