Xbox One X е нова конзола без премиерна игра.

С новината за отлагането на Crackdown 3 за пролетта на 2018 г. (цели четири години след анонса ѝ) каталогът на конзолата за празничния сезон се състои от точно едно ексклузивно заглавие в лицето на Forza 7.

Това е годината, когато Microsoft пуска новата си ревизия Xbox One X. Това ще стане през ноември. Forza 7 ще излезе месец по-рано, което означава, че най-мощната конзола в историята ще бъде без поддръжка от страна на високобюджетни ексклузивни игри.

Подходящ и тъжен завършек за една ужасяваща година за марката Xboх. През февруари видяхме Halo Wars 2, за която на никой не му пукаше. По-късно научихме, че Microsoft е прекратила Fable Legends, която вече бе в бета-тестове, както и че дръпна шалтера на Scalebound, въпреки че по нея се работеше в продължение на години.

Когато през 2014 г. Сатя Надела стана изпълнителен директор на Microsoft, акционерите го призоваха да продаде Xbox бизнеса на компанията. Тогава той отказа, въпреки че призна, че не го вижда като част от основната ѝ дейност. През март тази година шефът на Xbox Фил Спенсъп обяви, че ексклузивите са от критично значение за Xbox One. Половин година по-късно самата Xbox One вече е в критично състояние.

Тагове: