В Diablo 4 има доста микротранзакции и други платени елементи, но според предполагаемо изтекло проучване Activision Blizzard обмисля сериозно възможността да таксува разширенията със 100 долара.

Фентъзи екшън ролевата игра Diablo 4 не страда от недостиг на играчи. При стартирането ѝ тя беше толкова търсена, че сървърите ѝ трудно се справяха. И макар че първият голям ъпдейт не беше приет добре, играта оцеля след тези сътресения.

Според едно изтекло проучване обаче Activision Blizzard обмисля ход, който може да остави феновете разочаровани. Издателят и разработчикът изглежда питат играчите на Diablo 4 как биха се почувствали, ако за експанжън им бъдат поискани 100 долара.

Няма грешка, прочетохте правилно. Според създателя на YouTube и почитател на Activision Blizzard Майкъл Bellular Bell на някои фенове е изпратена анкета, в която се пита колко трябва да струва едно разширение на Diablo 4. Анкетата представя на респондента четири ценови диапазона от 69.99 до 99.99 долара с включени различни функции.

Опцията за 99 долара предлага скин за герой за всички класове, уникална броня за планина и 2000 платинени долара на сезон. Според проучването разширението включва базовата игра Diablo 4 в някои нива.

Допълнително пространство за скривалище е една от предлаганите опции, но освен това има ранен достъп до "уникална част от екипировката или легендарен аспект" преди излизането на разширението. В зависимост от това каква е екипировката или аспектът, това може да доведе до преминаване на играта на територията на "плати, за да спечелиш".

Възможно е също така това проучване да е измама, но Bellular е много уважаван източник в общността на Diablo.

Първото разширение на Diablo 4, Vessel of Hatred, ще се появи в края на следващата година. Цената все още не е обявена и е вероятно предполагаемото проучване да се отнася за същото съдържание.

Снимка: Unsplash

Виж още: Полицията препоръчва на родителите да деактивират тази функция на iPhone

 

Тагове: