Activision иска да ви препоръчва игри въз основа на гледаните от вас предавания на живо.

Според патент, подаден през юли и публикуван публично едва миналата седмица, озаглавен лаконично "Системи и методи за динамично модифициране на съдържанието на видеоигри въз основа на съдържание, което не е свързано с видеоигри, а се гледа едновременно от потребителя", Activision иска да следи какво гледате и да използва тези данни, за да ви прави персонализирани препоръки.

Това ще направи типично пасивното гледане по-интерактивно и може дори да означава "генериране" на игра само за вас или модифициране на съдържанието на съществуваща игра, за да отговаря по-добре на нещата, които обичате да гледате в предавания на живо.

"Все още не са разкрити системи и методи за реално интегриране, въздействие или модифициране на игра на видеоигри едновременно с отделен видеопоток или излъчване на видео", смятат от Activision. "По-конкретно, съществува необходимост от контекстуално интегриране на видеоигри, които се играят едновременно с видеопоток."

"Алгоритъмът използва тези данни, за да препоръчва динамично видеоигра, която потребителят да играе, да генерира видеоигра, която потребителят да играе, или да променя съдържанието на видеоиграта, която се играе, докато потребителят наблюдава видеопотока или излъчваното видео."

Всъщност това е третият патент със същото име, подаден през последните четири години, и ако името на неговия изобретател, Джосая Еейтали, ви напомня за себе си, това е така, защото Еейтали е цитиран като изобретател на десетки системи, свързани с игри и медии, през последното десетилетие, включително патенти, подадени за Twitch, Disney и съвсем наскоро за Activision.

Call of Duty: Modern Warfare 3, най-новата игра от поредицата, вече се пуска от Call of Duty заедно с миналогодишната Modern Warfare 2. Activision описва launcher-а като "входната врата за Call of Duty" и заявява, че "играчите имат контрол върху отпечатъка на тяхното Call of Duty изживяване на избраната от тях платформа и всичко това се намира на едно обединено място".

На практика обаче това обърква много играчи и води до огромни размери на файловете - както вече беше съобщено, размерът на инсталацията на пълния пакет е над 200 GB на някои платформи.

Снимка: Unsplash

Виж още: Следващата Call of Duty ще ни пренесе по време на войната в Залива