Миниигра в новия шутър Far Cry 6 на Ubisoft предизвика гнева на организацията за защита на животинските права РЕТА, която поиска нейното премахване.

Сегментът от Far Cry 6, довел до комичното възражение, е изобразяването на спорт, наречен борба с петли. При него два бойни петела се пускат един срещу друг в борба до смърт, а зрителите залагат за крайния изход. Понякога към петлите се прикрепят остриета, за да се повиши тяхната смъртоносност.

В САЩ битките с петли са забранени във всичките 50 щата от 2008 г. Атрактивната надпревара обаче е законна и популярна в Куба, която е локацията, послужила за вдъхновение на света във Far Cry 6. В минииграта управлявате един от биещите се петли, въпреки че в нито един момент Far Cry 6 не изобразява животното да бъде убито или лошо наранено в двубоя.

Разбира се, логиката и здравият разум никога не са спирали РЕТА да търси евтина популярност със своите искове и дела.

„Превръщането на ужасяващ и кървав спорт като боя с петли в игрови сегмент от типа на Mortal Kombat не е никаква иновация. Показните в битките петли носят остри шпори, които разкъсват плът и кости, предизвиквайки болезнени и фатални наранявания. Призоваваме Ubisoft да замени тази отвратителна миниигра във Far Cry 6 с такава, която не възхвалява насилието“, завършва изявлението на РЕТА. А вие преценете доколко е разумно то.

Снимка: Ubisoft

Виж още: 17-годишен разби изискването за Facebook акаунт при Oculus Quest 2