Със свoите мащаби и детайлен свят Cyberpunk 2077 ще извлече максимума от наличната в рамките на сегашното поколение технология. Според полското студио CD Projekt RED неговата ролева игра ще бъде истински бенчмарк за осмото конзолно поколение.

Шефът на подразделението на студиото в Краков Джон Маме повдига завесата зад технологията, изкуствения интелект и художествения дизайн, които изграждат играта. По думите му, приближавайки края на поколението, Cyberpunk 2077 ще бъде истинска икона по отношение на технологията.

„Мисля, че това ще е последното голямо и невероятно изглеждащо заглавие на сегашното поколение хардуер. Едно от най-вълнуващите неща за нас е, че винаги се опитваме да разширим границите на това, колко добре може да изглежда играта“, казва той.

За целта екипът около Cyberpunk 2077 е много по-голям от този зад The Witcher 3, тъй като техническите изисквания за графиката са се увеличили значително.

„Да вземем например движението на хората в света на играта. За Cyberpunk 2077 се нуждаете от цели тълпи, които се движат наоколо, или мегаполисът на бъдещето просто няма да изглежда добре. Дори към момента имаме огромен брой персонажи, които се движат по уникален начин в едно и също затворено пространство. А дори и не сме приключили с програмирането. Дори не мога да ви обясня как точно работи това, но мога да ви кажа, че беше адски трудно и все още работим по него.“ 

Виж още: Ето как да играете безплатно WipEout, Street Fighter 2 и хиляди други игри от 90-те

Тагове: