Изглежда, че опцията за допълнителен SSD слот на PlayStation 5 най-сетне ще бъде задействана. Sony публикува официалните инструкции за това, как да добавите M.2 SSD на вашия PlayStation 5.

Към момента тази опция е достъпна само за тестващите бета-версията на новия фърмуер, но официален системен ъпдейт скоро ще бъде активен при всички потребители. Инструкциите за това, как да инсталирате вашия нов SSD диск, всъщност са доста тромави. Преди да започнете, Sony препоръчва да работите в по-добре осветена стая и да имате малко фенерче подръка. Указанията съдържат общо 12 стъпки за самата инсталация. Разбира се, не очаквайте да можете да си купите какъвто и да е SSD диск от магазина и да го използвате. Необходимо е той да ти отговаря на определени размери и параметри. За щастие производителите вече започнаха да правят SSD модели, съвместими с PlayStation 5, като току-що обявения Seagate FireCuda 530.

За сравнение подобна инсталация на Xbox Series X и S конзоли е изключително проста и наподобява включването на карта памет.    


Снимка: Sony

Виж още: Сензацията Genshin Impact гони половин милиард долара приходи за 2 месеца