Тъй като използва стандартни РС компоненти, мнозина вече се чудят дали новообявеният портативен геймърски компютър Steam Deck ще може да се хаква и ъпгрейдва. Valve вече потвърди, че може да инсталирате Windows на него, а сега шефът на компанията Гейб Нюъл отговори на въпроса, дали SSD дискът на Steam Deck също може да се замени.

От техническа гледна точка най-голямата разлика между трите Steam Deck модела, налични за приордър в момента, е техният сторидж капацитет. В отговор на запитване в Reddit Нюъл уточнява, че SSD дискът на Steam Deck не е запоен за дъното и теоретично може да се свали и замени с по-голям. Според него обаче това не е добра идея, защото все пак изисква известни манипулации по машината, а и гаранцията ще отпадне.   

Дни след като беше анонсиран, Steam Deck не престава да бъде обект на коментари, предизвиквайки разнопосочни, но като цяло положителни отзиви. Някои го описват като портативно РС, което най-сетне си заслужава, докато за други това е Nintendo Switch, но без магията. 

Снимка: Valve

Виж още: Diablo 2 Resurrected ще ползва уникалните характеристики на PS5 контролера

 

Още от Play