Sony съвсем скоро ще представи нов модел PS5, а по магазините вече се забелязват пакети с играта Call of Duty: Modern Warfare 3. Заедно със снимките на преработената опаковка идва и потвърждението на една потенциално спорна подробност: за свързването на допълнителното Blu-ray устройство с конзолата ще е необходима интернет връзка.

Вероятно това е принудителна проверка за сигурност от страна на японския гигант, за да се увери, че използвате официално Blu-ray дисково устройство, а не устройство от трета страна. Това обаче поражда потенциални опасения за запазване на информацията: хипотетично, в далечното бъдеще, ако притежателят на платформата затвори сървърите си, ще бъде невъзможно да се свърже заместващо Blu-ray устройство с конзола.

Все още не си струва да изпадате в паника, тъй като е малко вероятно производителят да закрие сървърите си в близко бъдеще. А ако се стигне до такава ситуация, той винаги може да пусне актуализация на фърмуера, за да премахне онлайн удостоверяването. Все пак това е нещо, за което трябва да знаете, ако планирате да закупите новия PS5, тъй като ще ви е необходима интернет връзка, за да го настроите правилно.

Не забравяйте, че Blu-ray устройството тук не е задължително, въпреки че някои оферти ще го включват като опция. Идеята е, че тези, които закупят система Digital Edition, ще имат възможност да вземат Blu-ray устройство по-късно, което ще увеличи гъвкавостта и ще оптимизира производствения процес на притежателя на платформата.

Снимка: Unsplash

Виж още: 5 задължителни умения, ако искаш да овладееш изкуствения интелект

 

Тагове: