Ако сте бивши спортни звезди, които смятат, че техните образи са пресъздадени неправомерно във видеоигри, тази седмица не е добра за вас. В два отделни случая съдът отхвърли исковете на бившия състезател по американски футбол Ленууд Хамилтън и на члена на залата на славата на WWE Букър Т Хъфман.

Най-напред Хамилтън твърдеше, че Epic Games и Microsoft са копирали неговия образ за основа на героя Огъстас „Coletrain“ Коул от поредицата Gears of War чак до шапката на главата и златния зъб в устата му. Освен това Коул е бивша спортна звезда като самия Хамилтън.

Според съда в щата Пенсилвания Epic и Microsoft са нанесли достатъчно промени по героя, за да бъде той самостоятелен персонаж. Сега върховният съд отказа да разгледа случая и по този начин въпросът е приключен.

Междувременно Букър Т беше в съда, за да го убеди, че персонажът Дейвид „Prophet“ Уилкс от Call of Duty Black Ops 4 използва неправомерно неговия външен вид.

Съдебното жури в щата Тексас обаче взе страната на Activision с аргумента, че съвпаденията между двата персонажа се изчерпват с това, че те са чернокожи, бивши войници и със специфична прическа. Освен това по-голямата част от тялото на Уилкс е заменена с кибернетични протези, което очевидно не е част от организма на Букър Т.    

Снимка: Activision

Виж още: Вентилаторът на PS5 ще работи различно според нуждите на всяка игра

 

Тагове: