В края на 1999 г. се появи една игра, която години наред беше сред най-популярните екшъни в компютърните клубове. Става въпрос за Unreal Tournament – FPS (екшън от първо лице) с мултиплейър насоченост, в която заличаването на противника беше приоритет номер едно. Кампаниите за един играч бяха битки с ботове (компютърно управлявани противници), които се прославиха със своя сериозен интелект. Успехът на първата част означаваше още две продължения, а последното излезе преди 7 години.

 

Напоследък се появиха серия от съобщения в профила на Epic Games в Twitter, които загатват завръщането на поредицата. Тази информация се потвърди от Пол Мийган от Epic Games, който уведоми феновете, че могат да очакват съобщение на 8 май на Twitch канала на компанията. По-късно това съобщение беше разпространено от Марк Рейн, вицепрезидент и съосновател на Epic Games, но той добави още нещо „UT се завръща? Умолявах за подобно нещо! Да, UT се завръща!”

 

Подобно развитие на ситуацията около UT е странно, тъй като само педи месец Тим Суийни, основател на Epic, сподели: „Нямаме планове за Unreal Tournament. Носталгията ни за тази игра е сериозна, но в момента не работим върху нищо, което да е част от вселената на Unreal". Мистерията ще бъде разплетена след три дни.

Вижте пет интересни игри, които стават по-добри след последните си DLC-та.

 

Тагове: