Хитовата поредица The Witcher, такава каквато я познаваме днес, можеше да не съществува изобщо, ако не бе взето едно определено решение при разработката на оригиналната игра. Според двама дизайнери на CD Projekt Red Гералт не е бил замислен като звезда на поредицата от нейното начало.

Типично за ролевите игри, в началото на разработката на първата The Witcher игра студиото е предвиждало герой, създаван от самите играчи. Въпреки че Гералт е водеща фигура в поредицата книги, на които е базиран светът на The Witcher, в литературната вселена има повече от достатъчно история и персонажи, така че изобщо не изглежда нелогично играта да представя съвсем нова перспектива.

„През първите няколко години искахме играчите сами да създадат собствен вещер, но отново и отново изникваше същият въпрос – играта се казва The Witcher и всеки би искал да бъде The Witcher от Ривия“, казват Филип Уебър и Блажей Аугустинек.

Разбира се, днес това звучи любопитно, но не е трудно да си представим как за малко можеше да имаме напълно различна реалност, в която The Witcher 2, The Witcher 3, сериалът на Netflix и всичко друго, произлизащо от уникалния образ на Гералт, просто не съществува.    

Вторият сезон на The Witcher по Netflix тръгва от 17 декември.

Снимка: CD Projekt RED

Виж още: Duracell не плаща тайно на Microsoft, за да слага AA батерии в Xbox контролера