След години слухове и спекулации Nintendo най-накрая вдигна завесата пред своята ревизирана и модернизирана Switch конзола. Представяме ви OLED модела Nintendo Switch, стартиращ на 8 октомври (същия ден като Metroid Dread).

Новата система ще разполага с по-голям 7-инчов OLED екран (стандартната конзола има 6.2-инчов LCD екран), нова по-широка стойка, подобрено аудио чрез специални вградени високоговорители, LAN порт в докинг станцията и 64 GB вътрешен място за съхранение (два пъти повече спрямо 32 GB на стандартния модел). Той се предлага и в нов цветен вариант, както можете да видите по-горе.

Изглежда обаче, че компанията не успява да оправдае шума около слуховете за Switch Pro, и новата платформа запазва досегашните спецификации - ще предлага 720p изображение на екрана си и 1080p изображение, когато конзолата е пусната на вашия телевизор.

Nintendo вече потвърди, че Joy-Con, които се доставят с OLED модела, са същите като стандартните Joy-Con, така че ще можете да ги използвате с по-стари системи Switch - както и да използвате съществуващите си Joy-Con контролери с новия модел.

Моделът с OLED също има преработен док, който се предлага с вграден LAN порт, така че можете да се насладите на безжична игра с ниска латентност. Както е случаят с Joy-Con, този док също е съвместим с оригиналния Switch.

Новият OLED Switch на Nintendo струва 350 долара и пристига на 8 октомври, като вече е наличен за предварителна поръчка и в България.

Снимка: Nintendo

Виж още: Windows 11 ще изисква всички лаптопи да имат висококачествена камера