Може би сте гледали оригиналния сериал "Туин Пийкс" много пъти - особено поради факта, че сериалът беше особено популярен в България. Но какво би станало, ако изживеете историята през очите на специалния агент на ФБР Дейл Купър? Скоро ще можете да направите точно това чрез магията на видеоигрите. Малък екип френски разработчици, наречен Blue Rose Team, подготвя "Туин Пийкс: В нощта" и току-що пусна демо версия на играта, създадена от фенове.

Графиката е ретро и определено е с привкус на PS1, което е логично, като се има предвид, че премиерата на сериала е през 1990 г. Геймплеят изглежда ще бъде изпълнен с изследване, допълнено с разговори с многото странни жители на града, макар че има и елемент на сървайвъл, напомнящ на оригиналните заглавия на Resident Evil. Това също е подходящ избор на дизайна, тъй като сериалът изправя агент Купър срещу врагове - както физически, така и свръхестествени. Трябва да очаквате появата на прословутия еднорък човек, агента на хаоса Боб, злокобния бивш агент на ФБР Уиндом Ърл и, разбира се, много сови.

Освен геймплей изглежда, че ще има и редица видеоклипове, взети от самото шоу. Демонстрацията, публикувана във вторник, представя събитията от първия сезон, в който Купър пристига в Туин Пийкс и започва да разплита случая с убийството на местната тийнейджърка Лора Палмър. Демонстрацията е изпълнена с идиосинкратични странности и метафизични хорър елементи, които направиха сериала такъв хит навремето.

Създателите обявиха, че играта ще бъде безплатна, когато бъде пусната на пазара, така че това би трябвало да изчисти всички потенциални правни пречки занапред. Дейвид Линч е зает с други ангажименти, така че няма да се оплаче, но ABC и Warner Bros. не са толкова спокойни, така че можем да очакваме и изненади.

Няма официална дата на издаване, но демото ще ви държи в напрежение известно време. Странно е, че това ще бъде първата адаптация под формата на видеоиграта за сериала, въпреки че има кратко VR изживяване. Въпреки че никога не е бил официално адаптиран, той е вдъхновил множество игри - от поредицата Alan Wake до едно малко известно заглавие, наречено The Legend of Zelda: Link's Awakening. От само себе си се разбира, че "Туин Пийкс: В нощта" не се задълбочава в събитията от сериала на Showtime "Туин Пийкс: Завръщането", така че не очаквайте да контролирате Джим Белуши.

Снимка: Unsplash/Blue Rose Team

Виж още: Първият контакт с извънземни може да завърши трагично, ако не се поучим от историята