EA може да премахне Диего Марадона от FIFA 22 след решение на аржентински съд. Легендарният футболист е наличен в няколко версии на поредицата, включително последната. В Ultimate Team Марадона e една от най-желаните карти и е пресъздаден с автентичен външен вид и етапи от своята кариера.

Съдът в родината на Марадона обаче прие за разглеждане иск за нарушени авторски права срещу ЕА от компанията Sattvica. Оказва се, че сделката на ЕА за правата върху Марадона е сключена с неговия дългогодишен приятел и бивш мениджър Стефано Цеци, който обаче не може да докаже, че има законовото право върху имиджа на Марадона.

Аржентинската футболна легенда почина от сърдечен удар на 60 г. миналия ноември, а битката за правата върху марката и наследството се разрази това лято. Част от активите на Марадона ще бъдат разпродадени следващия месец след решение на петте му деца.

Засега футболистът все още е наличен в режима Ultimate Team на FIFA 21 и FIFA 22, но всеки геймър, който е успял да се сдобие със заветната карта и след това да я загуби, със сигурност няма да остане доволен.   

Снимка: EA

Виж още: Diablo 2 Resurrected ще ползва уникалните характеристики на PS5 контролера

Още от Play