Никоя уважаваща себе си видеоигра не може да си позволи да остане без Battle Royale режим. Дори Civilization VI се присъедини към тенденцията, популяризирана от PlayerUnknown Battlegrounds и Fortnite. Най-новото заглавие, което се предаде на модата, е Forza Horizon 4.

Това е рейсър, така че не очаквайте да строите бази и да стреляте по други играчи. Режимът се нарича The Eliminator и в него мерят сили общо 72 души. Те могат да ъпгрейдват своите коли, като събират ресурси по картата или побеждават своите съперници в надпревара до произволно избрана точка от картата. Ако победите някого, той напуска играта, а вие може да вземете неговата кола или да изберете нов ъпгрейд. В духа на кралската битка картата периодично се смалява и сближава оцелелите. Последната група оцелели ще се състезават в заключителна надпревара от типа всеки за себе си, за да определят крайния победител.

Поредицата Forza през годините експериментира с по-различни мултиплейър режими като Infected и Survival, така че не е чудно, че Forza Horizon 4 опитва Battle Royale.

Докато Fortnite и PUBG също имат коли, Forza Horizon 4 няма да е първият battle royale рейсър: Notmycar излезе в Steam тази година. The Eliminator излиза като безплатен ъпдейт за Forza Horizon 4 за Xbox One и Windows 10.

Виж още: Работи се по нова BioShock игра

Тагове: