Grand Theft Auto и Nintendo са две неща, които едва ли сте очаквали да видите в едно изречение, но по всичко личи, че емблематичната Grand Theft Auto III ще се появи за хибридната конзола Switch.

Първоначално пусната за PlayStation 2 през 2001 г., Grand Theft Auto III пренесе поредицата в 3D графиката и е приветствана като критичен и комерсиален успех, поставил основите на съвременната визия на серията. Оценка от австралийския рейтингов борд на Grand Theft Auto за Switch намеква, че портът вероятно ще се появи скоро. Когато това стане, Grand Theft Auto III ще бъде едва втората Grand Theft Auto игра в историята, намерила място на конзола на Nintendo. Първата, вярвате или не, бе Grand Theft Auto: Chinatown Wars, която известно време бе ексклузив за Nintendo DS.

Справка с историята показва, че Grand Theft Auto III има доста сложни отношения с властите в Австралия. Навремето играта беше забранена там заради сцени на секс и насилие и трябваше да бъде значително преработена, за да излезе там все пак през 2002 г.

Честно казано, от всички триизмерни Grand Theft Auto игри, Grand Theft Auto III е остаряла най-лошо и би се играла най-трудно от съвременна гледна точка. Фактът обаче, че след Diablo сега още едно емблематично за гейминга име като Grand Theft Auto се отправя към Switch, е добра новина за многобройните фенове на конзолата. Сега е крайно време Activision да си вземе бележка и да пусне Call of Duty там.

Виж още: Gears 5 срина видеокарта за 2500 долара при 8К резолюция

 

Тагове: