За да намали размерите и цената на новия Switch Lite, Nintendo трябваше да направи няколко промени по оригиналния дизайн, най-значителната от които е премахването на тв режима.

Макар много собственици на новия Switch Lite вече да пробваха различни методи да свържат портативната конзола със своя телевизор, изглежда, че всички те са били напразни. Известният YouTube потребител Spawnwave разглоби конзолата и установи, че в нея чисто и просто липсва важен физически компонент, който позволява на стандартния Switch да използва докинг станцията, за да извади образ на тв екрана.

Въпросният компонент е полупроводник, използван в процеса на декодиране на видео сигнал. Така за съжаление на всеки, който се чуди дали важната тв функционалност не може да бъде добавена по един или друг начин, това изглежда невъзможно.

Това разкритие не би трябвало да бъде изненада за повечето геймъри, тъй като главната цел пред Switch Lite бе конзолата да стане по-портативна и на по-достъпна цена. Поради това всичко необходимо за поддръжката на тв режим най-вероятно е отпаднало още в самото начало. Припомняме, че други функции, които липсват при Switch Lite, са отделящи се контролери и стойка за подпиране на конзолата.

Виж още: Call of Duty Mobile за iOS и Android с точна пускова дата