Lego и Atari празнуват 50-годишнината на компанията за игри с нов комплект, базиран на емблематичната конзола Atari 2600 (известна още като Atari VCS), пусната през 1977 г. Но Lego Atari 2600 е нещо повече от просто възпроизвеждане в тухлички на конзолата и нейния джойстик с един бутон; Lego направи допълнително усилие тук, пълно с носталгия по 80-те, и се докосна до въображението, което ръбатата 8-битова графика на 2600 изискваше от своите играчи.

Докато комплектът Lego Atari 2600 точно пресъздава модела с четири превключвателя на системата, издаден през 1980 г., и емблематични касетки за игри като Adventure, Asteroids и Centipede, той също така съдържа фантастична вътрешна диорама на Lego. Плъзгането на горния панел на Lego Atari 2600 разкрива сцена от 80-те години на миналия век с минифигурка на Lego, която играе на Asteroids на още по-малка конзола Atari. Останалата част от стаята е украсена с огромен касетофон, VHS касета, CRT телевизор, стенен телефон и други ретро артефакти.

Lego Atari 2600 излиза на пазара на 1 август и ще струва 239.99 долара (малко повече от очакваното), когато бъде пуснат в продажба в магазините на Lego и онлайн на Lego.com/Atari. Комплектът се състои от 2532 части - почти колкото да стигнат за числото в името на конзолата - и системата е с размери около 8 см височина, 33 см ширина и 22 см дълбочина.

Снимка: The Lego Company

Виж още: Разработиха първата игра директно на Steam Deck