Популярният симулатор на пандемии Plague Inc. стана хитова мобилна игра когато излезе през 2012 г. Четири години по-късно той бе обновен като Plague Inc. Evolved във версия за РС. Въпреки възрастта си, тази седмица той достигна рекорден брой едновременни играчи като според Steam Charts сега Plague Inc. се играе от два пъти повече хора от предишния рекорд през април 2018 г. Освен това Plague Inc. е една от игрите с най-висок среден брой едновременни играчи за последните 30 дни.

Причината за това е проста и малко страшна: любопитство породено от новия коронавирус. Който кара мобилната версия на Plague Inc. да оглави класацията в Китай тази седмица въпреки това, че е доста стара.

Интересът към играта всъщност е толкова голям, че сървърите на Plague Inc. и сайтът на студиото Ndemic Creations временно излязоха от строя.  Нещо повече, неочакваният интерес към Plague Inc. накара студиото да излезе с изявление, напомняйки, че колкото и да е готина, тя е само игра.

„Винаги сме искали Plague Inc. да бъде реалистична и информативна без обаче да търси евтина сензация. Имайте предвид, че това е игра, а не научен модел и епидемията от коронавирус е много сериозна ситуация. Препоръчваме на играчите да черпят информация от здравните институти.“

Виж още: AOC допълва гамата си от геймърски монитори с две нови бижута

 

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове: